Veshjet popullore, janë pa dyshim një nga manifestimet më të fuqishme të kulturës tradicionale.

Vues iv41061.

. Shqipëria është veçuar për bukurinë dhe shumëllojshmërinë e veshjeve tradicionale.

Feb 19, 2021 · VESHJET E BURRAVE.

jpeg 960 × 720; 136 KB Veshje Tradicionale per vajza e krahines se Shishtavecit.

Veshjet kombëtare shqiptare të regjioneve të ndryshme folklorike kanë orgjinalitetin e vet, koloritin e jashtëzakonshëm dhe janë shumë të lashta. . Feb 19, 2021 · VESHJET E BURRAVE.

Ato janë trashëguese të shumë elementeve, që vijnë nga lashtësia dhe gjithashtu janë edhe shprehje e marrëdhënieve kulturore mes popujve.

Luhen kryesisht nga gratë, më pak nga burrat ose gra e burra bashkë. . JPG 480 × 640; 203 KB.

VeshjeKombetare. Kostumet kombëtare, që kërkonin copa të shtrenjta dhe punim të hollë artistik, për shkak të.

Kjo veshje.

.

JPG. .

t vendosura mbi kmishn e gjat, njra prpara e tjetra prapa dhe kostumi me. Kuzhina shqiptare është një përfaqësues i kuzhinës së Mesdheut.

.
Llojet e tyre janë vallet rituale : (“Lule manushaqe”, Kolonje etj) ; vallet e dasmës (“Nusja jone arbërore”, Lunxheri – Gjirokastër etj) ; vallet erotike (“Kërcimet e Logut”, Malësia e Madhe – Shkodër etj) ; vallet humoristike.
Me pak fjalë, si një pasuri shpirtërore dhe jo vetëm materiale.

3,244 likes · 11 talking about this · 3 were here.

Ato bëjnë pjesë në fondin botëror të veshjeve të popujve të Evropës dhe.

Gatimet. Pr gra, tipet kryesore t veshjeve, ishin: kostumi me xhublet (nj fund n form kmbane), kostumi m kmish t gjat e xhok shajaku sipr, kostumi me dy futa t vendosura mbi kmishn e gjat,. .

Veshje që janë përpunuar nga tradita në përshtatje me veçoritë e jetës e historisë së bashkësisë etnike shqiptare. . Veshjet në Fier, humbja e një tradite !. Në to janë derdhura si në memuar, fantazia dhe kodika, njëmendësia e zanafillës së ekzistencës sonë, shënjimi dhe simbolika, krejtato në trajtën e një sinjalistike të rrugëtimit tonë përgjatë ekzsitencës. JPG 2. Ndonse ne koke vihej nje feste e bardhe me nje thumb ne mes.

Dasmat shqiptare 2022 - Traditat, Shumë tradita të dasmës shqiptare kohët e fundit janë harruar.

XX kjo veshje eshte mbajtur ne te gjitha trevat shqiptare, qe nga Kosova e deri ne eameri. I themeluar në vitin 1864 nga Kahreman Pashë Vrioni, i biri i vezirit Omer Pasha dhe i rindërtuar sipas sistemit modern.

Fustanella (për shqiptimin në gjuhë të ndryshme, shiko tabelën më poshtë) është një veshje tradicionale dhe luftarake për meshkuj, e ngashme me fundin dhe kiltin skocez, e mbajtur nga shqiptarët, më vonë edhe nga grekët dhe kombe të tjera të Ballkanit.

.

Veshjet tradicionale jo vetëm shprehin përcaktimin krahinor, por edhe shpirtin.

Veshje që janë përpunuar nga tradita në përshtatje me veçoritë e jetës e historisë së bashkësisë etnike shqiptare.

Veshje që janë përpunuar nga tradita në përshtatje me veçoritë e jetës e historisë së bashkësisë etnike shqiptare.